Počelo Španciranje

Počelo Španciranje

GRADSKOM jezgrom Varaždina zavladali su špancireri! Ulice, trgovi i šetališta pretvoreni su u najveću hrvatsku pozornicu na otvorenom. 1600 izvođača kroz 250 programa osigurat će 370 sati smijeha, zabave i ludog ritma.

Prvoga dana španciranja show za pamćenje! U 21 sat, spektaklom družine Magic Theatre Serpentes počinje ludilo. Ova glumačko glazbena ekipa iz Slovenije u šarenim kostimima, pod svjetlima reflektora, uz zvuke bubnjeva i atraktivnim plesom defilirat će varaždinskim bastionom i  potvrditi moto ovogodišnjeg Špancirfesta " Praznik umjetnosti života". Više od 20 plesačica, pjevačica, gimnastičarki i bubnjarki dokazat će da je život uistinu lijep. Uz performans moći će se doživjeti i video projekcije na platnu - slike iz životinjskog  I biljnog svijeta.  No, vrijeme do spektakularnog otvorenja posjetitelji će prikratiti bogatim programom koji počinje već u jutarnjim satima. Svi špancireri svoje mališane mogu ostaviti u Vindilandu od deset sati. Ovogodišnja je tema Divlji zapad I vjerujemo da će djeca uživati u ulogama kauboja i indijanca, i pustiti mašti na volju. U Županijskoj će palači od ranoga jutra zabavljati I nasmijavati Hlapecfest .

U Varaždinu ovih dana nema mjesta tuzi. Pan ulica festov zaštitni znak svakako je naš Laci koji je oduševio eurovizijsku publiku, a sigurno neće ravnodušnima ostaviti ni stare ni mlade špancirere. Valja samo prošetati središtem i poslušati ga, a s pjesmama počinje od 11 sati. Za ljubitelje šansona ima obilje dobre domaće glazbe. Tu su Faringaši I Boris Ćiro Gašparac.  Od 21 sat na pozornici na Jelačić placu izvest će svima drage popijevke. Središnji varaždinski Trg Kralja Tomislava popularni Korzo pozornicu otvara već u 11 sati swingom. Atmosferu će zagrijati I ritam zapaliti hrvatski sastav Tom and Twisters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u podne slijedi potraga - za Charlie Chaplinom. Skrivat će se gradskim ulicama. Tko ga nađe dobiva nagradu - osmijeh. J Od osam navečer središte Varaždina rezervirano je za swingere, rockere, bluesere, plesače. Tu je Kolarek trio, od 22 sata Sick swing orchestra a samo sat kasnije vruću noć će usijati do ludila Cabaret Belly Dance Show. Prolaznici ne mogu ne opaziti Du Ciclo. Simpatični klaun na monociklu izvodi vratolomije. Publiku ostavlja bez daha. Doista, što više bicikl gubi dijelove, to ga tvrdoglavije njegov izumitelj pokušava savladati…otkrivajući nepredvidivu akrobatiku i neobične  ekvilibrije.. Predstava završava na najvatreniji mogući način, naravno, uz uvijek potrebnu suradnju publike...

I nemojte zaboraviti na After Špancirfest. Prvu večer je Open DJ Night. Uvertira je film našeg kultnog trashovca Bore Leea Čuvaj se sinjske ruke.  U ponoć plesni podij drma DJ Mario Kovač. I tako sve do jutra.

Foto: Špancirfest

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara