POČEO ČETVRTI AMERIČKI TJEDAN U HRVATSKOJ

U organizaciji Američke trgovačke komore u Hrvatskoj (AmCham) u zagrebačkom je hotelu Opera u utorak otvoren četvrti Američki tjedan kojim članice AmChama predstavljaju svoje tvrtke hrvatskoj javnosti te sponzorstvom sudjeluju u humanitarnom radu.

"Tijekom ovogodišnjeg Američkog tjedna želimo se posebno posvetiti ulaganjima. Američka trgovačka komora u Hrvatskoj kontinuirano nastoji poboljšati poslovno okruženje za ulaganja, ali i pružiti potporu svojim članicama i hrvatskim gospodarstvenicima u pronalaženju investitora", rekao je predsjednik Vijeća upravitelja AmChama Wade Channell u priopćenju uoči otvorenja.

Na otvorenju su o važnosti AmChama za jačanje američko-hrvatskih odnosa i približavanja dvaju gospodarstava i govorili Channell, američki veleposlanik Ralph Frank i direktor Diners Cluba Adriatic, sponzora večeri, Žarko Kraljević, a predstavljen je i AmChamov godišnjak s popisom tvrtki članica.

U sklopu Američkoga tjedna organiziraju se prezentacije, okrugli stolovi, radionice i prezentacije, a sva sredstva prikupljena od sponzora i sudionika doniraju se u dobrotvorne svrhe, ove godine Centru za odgoj djece i mladeži Velika Gorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Taj je centar najstarija ustanova u Hrvatskoj koja smješta, zbrinjava, njeguje, odgaja, obrazuje i rehabilitira osobe s lakom i umjerenom mentalnom retardacijom.

Od 1999. skupljeno je u sklopu Američkoga tjedna više od milijun kuna, a novac je doniran Centru Stančić, Specijalnoj bolnici za kronične bolesti djece u Gornjoj Bistri u Hrvatskom centru za gluho-slijepe osobe "Dodir".

U iduća tri dana Američkoga tjedna organizirat će se ručak na kojem će Mladen Vedriš iz tvrtke Sonder održati predavanje "Hrvatska ekonomija - trkač olovnih nogu ili nadolazeći tigar", predavanja u organizaciji Hrvatskoga telekoma te okrugli stol s temom ulaganja, a u organizaciji AmChamova odbora za investicije i razvoj.

(Hina) xvm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara