POČEO DVODNEVNI SUSRET DJELATNIKA VOJNOGA ORDINARIJATA

U Vojnom ordinarijatu na Ksaveru u Zagrebu počeo je prvi ovogodišnji dvodnevni redoviti radni susret svih djelatnika Ordinarijatra, na kojem su s vojnim svećenicima sudjelovali i djelatnici Odjela za potporu Vojnom ordinarijatu i MUPova Odjela za suradnju s Vojnim ordinarijatom te pomoćnici vojnih kapelana.

Pozdravivši sudionike, vojni biskup msgr. Juraj Jezerinac istaknuo je da je taj susret na određen način povijesni, jer su se doista prvi put okupili u tom sastavu u zgradi Vojnog ordinarijata.

Podsjetio je i na početake pastoralnog rada među katolicima vojno-redarstvenih snaga, kad je odmah s početkom agresije na Hrvatsku, zajedno sa satnikom Petrom Klarićem, koji mu je od Ministarstva obrane dodijeljen kao kontakt osoba, obilazio vojarne, ranjenike, bolnice i stradalnike, noseći sa sobom sendviče i čaj jer još nije bilo novca u Ministarstvu za sve potrebe. Na kraju se sve to, naglasio je msgr. Jezerinac, pretvorilo u uglednu ustanovu.

Generalni vikar msgr. Josip Šantić održao je predavanje "Zajedništvo i suradnja" za vojne kapelane i njihove pomoćnike te je govorio o njihovoj suradnji s Upravom Vojnog ordinarijata. Također je prikazao laikat u povijesti Crkve, opisao osnove laičkog apostolata te laičku duhovnost.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta svih djelatnika Vojnog ordinarijata razmotreni su konkretni prijedlozi za poboljšanje pastoralne prakse i učinkovitije ispunjavanje svakodnevnih zadaća svih pastoralnih djelatnika Vojnog ordinarijata.

Radni susret nastavlja se sutra predavanjem pastoralnog vikara fra Frane Milanovića Litre "Odnos vojnih kapelana (župa), dekanata i Ureda Vojnog ordinarijata kroz pastoralni rad".

(Hina) pp/sp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara