Počeo s radom GIP zagreba za izbore lokalnih predstavnika nacionalnih manjina

ZAGREBAČKO Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) na čelu s Božidarom Rumenjakom danas je započelo s radom na provedbi lokalnih izbora za članove vijeća nacionalnih manjina, odnosno za predstavnike nacionalnih manjina, koji će se održati 18. svibnja.

U Zagrebu će se birati 10 vijeća, svako po 25 članova, za 10 nacionalnih manjina: albansku, bošnjačku, crnogorsku, češku, mađarsku, makedonsku, romsku, slovensku, srpsku i austrijsku. Birat će se i po jedan predstavnik šest nacionalnih manjina, koje imaju najmanje 100 pripadnika, ali nedovoljno za formiranje vijeća - njemačke, rusinske, slovačke, talijanske, ukrajinske i židovske nacionalne manjine.

Od danas pa do zaključno 28. travnja, GIP će primati prijedloge kandidata za vijeća i za predstavnike nacionalnih manjina. Najkasnije do 30. travnja će sastaviti i u javnim glasilima objaviti liste s imenima pravovaljano predloženih kandidata, po abecednom redu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izborna kampanja službeno počinje 1. svibnja i traje do 16. svibnja, a izborna šutnja počinje dan prije izbora.

GIP će, počevši od danas, raditi svakim radnim danom te u subotu i nedjelju 26. i 27. travnja, do ponedjeljka 28. travnja. Sjedište GIP-a je u Gradskom poglavarstvu Zagreba na Trgu S. Radića 1.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara