Počeo štrajk u londonskom metrou

Tisuće radnika londonske podzemne željeznice u nedjelju su počele drugi štrajk u mjesec dana, u znak prosvjeda protiv novoga rasporeda radnih mjesta.

Tvrtka Transport for London objavila je da su otvorene sve postaje podzemne željeznice osim triju, od njih 275, te da je promet normalan. Štrajk bi trebao trajati 24 sata, a veći se problemi u prijevozu očekuju u ponedjeljak.

"Štrajk zasad ima malo utjecaja na našu uslugu i londonska podzemna željeznica radi normalno na svim linijama", rekao je glasnogovornik. "Očekujemo da ćemo na svim linijama i cijelu večer pružati svoje usluge".

Sindikat RMT objavio je kako bi gradonačelnik Londona Ken Livingstone morao pokušati obnoviti pregovore kako bi završile nesuglasice. Taj sindikat smatra kako novi radni raspored ugrožava sigurnost jer smanjuje broj ljudi na postajama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
No, direktor londonske podzemne željeznice Mike Brown kaže da neće biti otpuštanja, a da će zaposlenici biti premješteni s prodaje karata na javnosti izloženija mjesta.

"Prije godinu dana postignut je dogovor koji su obje strane pozdravile. Londonska podzemna željeznica drži se toga dogovora", rekao je.

Glavni tajnik RMT-a Bob Crow kaže da bi sukob, ne završi li, mogao eskalirati. Prema njegovim riječima, sindikat bi od kraja mjeseca mogao poduzeti daljnje korake, što bi moglo voditi i do potpunoga zatvaranja mreže.

(Hina) xvm ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara