POČEO TROTJEDNI EDINBURŠKI FESTIVAL FRINGE

Edinburški festival Fringe započeo je u nedjelju i održava se usporedo s nizom drugih umjetničkih i zabavnih festivala u škotskom glavnom gradu, a poznat je po tome što nudi raskošan izbor inovativnih produkcija.

Osam mjeseci nakon požara u edinburškom starom gradu u kojem su oštećene tri tradicionalne scene Fringea, festival je zablistao punim sjajem.

"Ovo je dosad najveći festival Fringe", rekao je za Reuters njegov direktor Paul Gudgin. U trotjednom festivalu sudjeluje 13.000 umjetnika.

Javni zahod, dizalo i stražnje sjedalo automobila neka su od neobičnih mjesta od ukupno 200 na kojima se održava ovogodišnji Fringe, jedan od najvećih umjetničkih festivala u Europi.

Ove će godine jedna od bizarnijih scena biti ljudski vodopad: plesna grupa Materiali Resistenti igrat će ispod 16.000 litara vode u gradskom Old College Quad. Kazališna grupa Semper Fi imat će predstavu u javnom zahodu iza edinburškog St James Centre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komičar Alfie Joey zabavljat će svaki dan četvero ljudi u svojem autu - jednog na prednjem i troje na stražnjem sjedalu.

Jedna od tradicionalnijih atrakcija festivala bit će predstava u režiji Sir Anthonyja Hopkinsa "Dylan Thomas - Return Journey".

Kelly Osbourne, kći pjevača Black Sabbatha Ozzyja, također će nastupati na festivalu. Poznata lica na programu bit će i

komičar Jo Brand, s ulogom u novoj drami "Mental" te komičarka Rhona Cameron i mađioničar Paul Daniels.

(Hina) kga ps

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara