POČETAK HISTRIONSKOG LJETA 18. LIPNJA NA OPATOVINI

Predstavom "Na Sveta tri krala ili kak očete", u režiji i prijevodu Vladimira Gerića, na ljetnoj sceni Opatovina, 18. lipnja bit će svečano otvorenje 19. Zagrebačkog histrionskog ljeta, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare Zlatko Vitez, ravnatelj Glumačke družine Histrioni.

To Shakespeareovo djelo Gerić je pripremio za izvođenje na kajkavšitini, a po Vitezovim riječima, predstava, praizvedena prošle sezone, po reakcijama publike i kritike postigla je velik uspjeh.

Histrioni u ovoj sezoni pripremaju još dvije premijere "Torso cabaret" Senkera-Mujičića, Škrabea i Arsena Dedića u režiji Zorana Mužića i Šenoinu "Ljubicu" u preradbi Nina Škrabea i režiji Georgija Para.

Prva premijera "Torso cabaret" igrat će se na cabaret sceni "Gumbek" iza Osnovne škole "M. Krleža" na Kaptolu 16 na kojoj se predstave izvode već treću godinu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Histrioni će, osim na Opatovini, nastupiti i diljem Hrvatske s predstavom "Lažna barunica", izvijestio je Vitez dodavši kako Histirioni povezuju sva zagrebačka kazališta jer u njihovim predstavama nastupaju glumci iz tih kazališta što smatra vrlo važnim za obogaćenje hrvatskog glumišta.

U slučaju lošeg vremena histrionske će se predstave odigravati u Dramskom kazalištu "Gavella", a u Histrionima su odlučili da će za umirovljenike utorkom, srijedom i četvrtkom ulaz biti besplatan.

(Hina) xta ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara