Počinitelj oružanog izgreda osumnjičen za četiri kažnjiva djela

POČINITELJ današnjeg oružanog izgreda u zgradi riječke gradske uprave "osnovano se sumnjiči za kažnjiva djela nedopuštena držanja oružja i eksplozivnih tvari, dovođenja u opasnost života i imovine, protupravna oduzimanja slobode i prijetnje, pa će nakon kriminalističke obradbe biti sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci", priopćeno je danas popodne iz primorsko-goranske Policijske uprave.

"Očevidom istražnog suca Županijskog suda Duška Tišme i prikupljenim obavijestima utvrđeno je da je danas u zgradu riječke gradske uprave ušao 36-godišnji hrvatski državljanin s neprijavljenim boravkom u naselju Tuhtanima na području grada Kastva te u platnenoj torbi donio automatsku pušku kalašnjikov kalibra 7,62 milimetra, s tri puna spremnika streljiva i dvjema ručnim bombama," navodi se u priopćenju.

"Nakon toga osumnjičenik je izvadio oružje iz torbe i došao do prostorije u kojoj se održavala sjednica Gradskog poglavarstva, repetirao pušku te, prisilivši nazočne da ostanu u prostoriji i uz prijetnje, zahtijevao rješenje svog predmeta."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policija naglašava da su "prisebnom reakcijom gradonačelnika Vojka Obersnela, članova Poglavarstva i novinara te profesionalnim pristupom policijskih djelatnika spriječene teže posljedice budući da je počinitelj raspolagao izrazito ubojitim sredstvima".

U priopćenju u kojem se ne navode osumnjičenikovi osobni podatci stoji da je naoružani muškarac nakon kraćeg razgovora s policijom odložio automatsku pušku, pričuvne spremnike za streljivo i dvije ručne bombe te je uhićen i sproveden na kriminalističku obradbu.

Iz riječke gradske uprave danas je obznanjeno da je riječ o Josipu Šariću (1969.) iz Rijeke, opunomoćeniku Anite Duvnjak koja je 2002. od privatnog vlasnika kupila građevno zemljište na Srdočima u Rijeci. Po Šarićevim tvrdnjama prodavatelji zemljišta, iako ih je o tome izvijestila gradska uprava, nove vlasnike nisu obavijestili da će zona u kojoj se nalazi zemljište biti prenamijenjena iz građevne u zelenu zonu na kojoj neće biti dopuštena gradnja.

Gradska uprava ponudila je Šariću otkup zemljišta po cijeni iz kupoprodajnog ugovora, ali on ponudom, sudeći po današnjem izgredu, nije bio zadovoljan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara