Počinje nova sezona grijanja

Tekst: I.M.
Foto: Ilustracija

HEP-TOPLINARSTVO, proizvođač, opskrbljivač i distributer toplinske energije za kućanstva i poslovne prostore u gradovima Zagrebu, Zaprešiću, Samoboru, Velikoj Gorici, Osijeku i Sisku, započinje novu sezonu grijanja u kojoj će toplinsku energiju isporučivati za približno 122.000 potrošača, izvijestio je HEP.

Prema Općim uvjetima za opskrbu toplinskom energijom, razdoblje spremnosti za početak sezone grijanja započinje 15. rujna. Nakon tog datuma i čim se ispune klimatski uvjeti, odnosno kada vanjske temperature zraka padnu ispod 17°C, automatska regulacija u toplinskim stanicama pokrenut će proces grijanja. Na završetku prošle ogrjevne sezone potrošači su, preko medija i predstavnika suvlasnika stambenih zgrada, obaviješteni da se svi radovi na kućnim instalacijama trebaju obaviti do 15. rujna ove godine, kada toplinski sustav mora biti spreman za grijanje.

"Ovim putem podsjećamo predstavnike suvlasnika u zgradama gdje još uvijek traju popravci i zamjene dotrajalih kućnih instalacija grijanja da što prije završe s radovima kako bi u slučaju pada vanjske temperature i u tim zgradama mogli uključiti grijanje. Također, molimo predstavnike suvlasnika da po završetku svih radova dostave HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da su radovi uspješno obavljeni i da su unutrašnje instalacije spremne za preuzimanje toplinske energije. Napominjemo da potrošači koji imaju dugovanja za isporučenu toplinsku energiju, ista što prije trebaju podmiriti kako bismo i njima pravovremeno uključili grijanje“, izjavio je Robert Krklec, direktor HEP-Toplinarstva.

Iz HEP-Toplinarstva na kraju navode da je u razdoblju izvan sezone grijanja obavljen redovni remont toplinskih postrojenja, a u sklopu projekta revitalizacije vrelovodne mreže rekonstruirano je i zamijenjeno oko 8 km vrelovodne trase u Zagrebu i oko 4,5 km vrelovodne trase u Osijeku, te su osigurani uvjeti za sigurnu i kontinuiranu opskrbu toplinskom energijom tijekom nove ogrjevne sezone. Svim svojim potrošačima, a posebno stanovnicima zagrebačkih gradskih četvrti Novi Zagreb, Trešnjevka i Trnje i osječkih naselja Sjenjak, Tvrđa i Donji grad, još jednom zahvaljuju na strpljenju i razumijevanju tijekom trajanja ovogodišnjih radova na revitalizaciji vrelovodne mreže.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara