Pod vozilo zadarskog dožupana podmetnuta eksplozivna naprava

EKSPLOZIJU na vozilu, kojim se koristio zadarski dožupan Danijel Kotlar, prouzročila je eksplozivna naprava postavljena pod vozilom, utvrdili su stručnjaci iz Centra za kriminalistička vještačenja MUP-a, koji su jučer u Zadru obavljali očevid, priopćila je jutros Policijska uprava zadarska.

Za sada nije utvrđeno o kakvoj je vrsti eksplozivne naprave riječ, a s mjesta događaja uzete su krhotine i svi drugi tragovi koji će biti proslijeđeni na vještačenje. Kriminalistička obrada slučaja se nastavlja. "Opel vectra", službeni automobil dožupana Danijela Kotlara, u vlasništvu Zadarske županije, gotovo je u cijelosti uništen u podmetnutoj eksploziji, preksinoć malo iza 20 sati, u Biogradskoj ulici, u blizini njegove obiteljske kuće.

U vezi s pucnjavom u ulici Put Šimunova u Zadru, koja se dogodila također u srijedu navečer, provodi se kriminalistička obrada na više osoba. Prema dosadašnjim spoznajama, utvrđeno je da su u pucnjavi sudjelovale najmanje tri osobe i da joj je prethodila tučnjava u jednom zadarskom kafiću.

Na temelju naloga istražnog suca jučer su obavljene pretrage stanova dviju osoba. Kriminalistička obrada i u ovom slučaju se nastavlja, navodi u priopćenju PU zadarska.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara