Podgora: Općinsko vijeće ne dopušta otvorenje odlagališta

OPĆINSKO vijeće Podgore na proširenoj sjednici, kojoj su nazočili i mještani prosvjednici, vlasnici zemljišta na kojemu se nalazi odlagalište smeća u Donjoj Gori, danas predvečer odbacilo je odluku županijskog Ekostožera i rješenje ministra zaštite okoliša Ive Banca o ponovnu otvaranju i uređenju toga odlagališta.

Općinski načelnik Momir Sumić opetovao je kako ne dolazi u obzir otvaranje odlagališta na privatnom zemljištu u parku prirode. Naglasio je kako su svjesni teškoća i spremni za razgovore, ali da makarski čelnici svojim izjavama samo iritiraju prosvjednike i problem pokušavaju riješiti silom.

Kako je rekao Sumić, makarska gradska uprava s gradonačelnikom Antom Novakom na čelu svojim izjavama i postupcima samo je iritirala Podgorane, najavljujući da će za njih zatvoriti Dom zdravlja, središnji vodovod i t.d.

Odluku županijskog Ekostožera o otvaranju i uređenju odlagališta a da nisu saslušani i Podgorani, načelnik Sumić drži jednostranom i donesenom zbog pritiska iz Makarske.

Kako je za Hinu rekao član Općinskog vijeća i Povjerenstva za rješavanje problema s odlagalištem Matko Vela, Vijeće je odlučilo zatražiti hitan razgovor sa splitsko-dalmatinskim županom Krunom Peronjom, najvjerojatnije već sutra, kako bi mu predstavnici Općine i prosvjednika objasnili zašto ne dopuštaju odlaganje smeća. Podgorani očekuju da će ih župan razumjeti, u skladu sa svojom pravničkom strukom, te da neće ići silom protiv volje mještana i njihovih općinskih tijela.

Odlagalište u Donjoj Gori i popodne je čuvalo pedesetak prosvjednika.

(Hina) dstr/vrib vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara