PODGORICA: CRNOGORSKI PARLAMENT ODGODIO RASPRAVU O POVELJI

Crnogorski parlament odgodio je u četvrtak za danas predviđenu raspravu o prijedlogu Ustavne povelje buduće zajednice Crne Gore i Srbije i zakona za njezinu provedbu.L

Novo zasjedanje Skupštine Crne Gore zakazano je za idući utorak.

Predsjednik crnogorskog parlamenta Filip Vujanović je izjavio kako je sjednica Skupštine Crne Gore odgođena na zahtjev najveće oporbene stranke, Socijalističke narodne partije (SNP), koja smatra da je Ustavnu povelju i zakon o njezinoj provedbi, nužno istodobno usvojiti u parlamentima Crne Gore i Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vujanović je priopćio kako će do idućeg utorka biti pripremljen i novi zakon o izboru zastupnika za federalnu skupštinu nove državne zajednice. Skupština Srbije i Crne Gore, prema predloženoj Ustavnoj povelji buduće državne zajednice, imat će 126 zastupnika, od kojih 91 iz Srbije, a predviđen je kombinirani sustav izbora zastupnika.

Predsjednika Srbije i Crne Gore bira Skupština državne zajednice i on će je predstavljati u zemlji i inozemstvo, kao i predsjedati i rukovoditi radom Vijeća ministara.

Vijeće ministara ima pet članova, koje bira Skupština Srbije i Crne Gore. Predsjednik i dva ministra bit će iz jedne, a tri iz druge države članice. Ministri se biraju na razdoblje od četiri godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara