PODGORICA: POČELI IZBORI ZA PREDSJEDNIKA CRNE GORE

U Crnoj Gori su u nedjelju ujutro počeli predsjednički izbori, četvrti u posljednjih 12 godina.

Crnogorski glasači izabrat će danas, između 11 kandidata, novog predsjednika Crne Gore, nakon što se sa te funkcije povukao Milo Đukanović. Tri kandidata su predložile političke partije, a osam njih građani.

Najveće zanimanje za ove izbore, međutim, ne odnosi se na kandidate, već da li će oni uspjeti. Bojazni da se ne ponovi nedavni model Srbije, gdje ni na ponovljenim izborima nije izašlo dovoljno birača da bi se izabrao novi predsjednik, potencirane su s obzirom da skoro sve oporbene, odnosno projugoslavenske stranke, ne samo da nisu dale svog kandidata za predsjednika Crne Gore, već su pozvale svoje birače da ni ne izlaze na izbore. Da bi se izbori proglasili valjanim, potrebno je da na 1100 crnogorskih birališta izađe više od polovine od ukupno 457 tisuća glasača.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijeće Europe i OESS pozvali su građane Crne Gore da obave svoju dužnost. Ako zaista danas izbori ne uspiju, bit će ponovljeni u prvom tjednu nove godine.

Nedjeljne izbore u Crnoj Gori nadgleda više od dvije i po tisuće promatrača iz Europe i nevladinih organizacija i oko 400 novinara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara