Podgorica: Pozitivne reakcije na potpisani Protokol o Prevlaci

POTPREDSJEDNIK crnogorske Vlade Dragan Đurović, koji obavlja i funkciju šefa crnogorske diplomacije izjavio je u utorak kako je potpisivanje Protokola o Prevlaci, značajan iskorak k povećanju međusobnog povjerenja, razvoju dobrosusjedskih odnosa i doprinos miru i stabilnosti u regiji.

´To je dokaz demokratske zrelosti Podgorice, Beograda i Zagreba, da kroz dijalog i međusobne ustupke ostvare suglasnost o onome što je, u ovom trenutku, moguće i realno, odnosno prihvatljivo za sve´, kazao je Đurović, dodajući kako će ´Prevlaka biti most za nesmetanu komunikaciju ljudi s obje strane, posebno, Boke Kotorske, Konavala i dubrovačke regije´.

´Crna Gora, čiji su predstavnici značajno pridonijeli postizanju dogovora, imat će korektan i konstruktivan odnos prema ovom sporazumu i u potpunosti izvršavati obaveze koje ima u njegovoj implementaciji´, kazao je Đurović.

I predstavnici crnogorskih političkih stranaka pozitivno su ocijenili današnje potpisivanje Protokola o Prevlaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tako je glasnogovornik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Igor Lukšić, izjavio da je taj dokument zapravo ´pozitivan signal, koji daje nadu da između Crne Gore i Hrvatske više neće biti spornih pitanja´.

Za stranke iz ´projugoslavenskog bloka´ najbitnije je što su Protokol o Prevlaci potpisali šefovi diplomacija Jugoslavije i Hrvatske, jer po njihovom mišljenju takav dokument ´zasigurno ima kredibilitet koji će respektirati međunarodna javnost´.

Čelnik liberala Miodrag Živković smatra kako će Protokol omogućiti bolju i bržu komunikaciju Crne Gore i Hrvatske.

´Očigledno da su građani Crne Gore zaboravili na uzroke zbog kojih je danas potrebno potpisivati Protokol. Da nisu zaboravili na uzroke mnoge posljedice koje se tiču Crne Gore ne bi bile ovakve´, kazao je Živković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara