Podgorica u panici zbog epidemije trbušnog virusa

Podgorica u panici zbog epidemije trbušnog virusa

VIŠE od stotinu ljudi čekalo je sinoć ispred odjela Hitne pomoći u glavnom crnogorskom gradu, a jutros na bolničkom odjelu infektologije u Podgorici više nema mjesta, piše dnevnik Vijesti iz Podgorice.

Gotovo svi pacijenti imaju visoku temperaturu, dijareju i povraćanje, a najvjerojatnije se radi o trbušnom virusu. Situacija u Podgorici kulminirala je u večernjim satima iako su još u toku dana bile primjetne gužve u svim gradskim zdravstvenim ustanovama. Za sada se nitko nije usudio reći koji bi mogao biti uzrok epidemije.

Nitko ne zna uzrok epidemije

Uslijed nesnosnih gužvi mnogi pacijenti obratili su se za pomoć i privatnim ordinacijama u Podgorici. Medicinsko osoblje s više od petnaest godina staža kaže kako je riječ o dosad nezabilježenom slučaju.

Direktor Javne ustanove Domovi zdravlja Nebojša Kavarić u izjavi za Vijesti odbio je komentirati cijeli slučaj opravdavajući se kako se nalazi na odmoru. No, dr Vjera Janković, jedna od liječnica u privatnoj ordinaciji, potvrdila je kako  je riječ o epidemiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otrovali se u Podgorici

"Broj djece koju smo danas primili deset je puta veći u odnosu na prethodne dane. Svi dolaze s istim simptomima, dijarejom, povraćanjem i povišenom temperaturom, tako da je, vjerojatno, riječ o trbušnom virusu“, kazala je dr. Janković, inače pedijatar, u izjavi za Vijesti.

Vijesti također pišu kako je većina pacijenata boravila prethodnih dana u Podgorici, tako da je isključena mogućnost da su se otrovali na moru ili kolektivnim trovanjem hrane.

M.M.
Foto:vijesti.cg.yu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara