Podignuta optužnica protiv bivšeg kuhara iz Brezovice

Podignuta optužnica protiv bivšeg kuhara iz Brezovice

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina M. P. pod sumnjom da je počinio kažnjivo djelo silovanja u pokušaju, objavljeno je danas na internetskoj stranici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

DORH na svojim stranicama nije objavio ime optuženika, no hrvatskoj je javnosti još od prošlog ljeta, kada je izbila afera Caritas, poznato da se radi o Miji Peniću.

29-godišnji Penić je optužen da je 26. travnja 1997. kao kuhar zaposlen u kuhinji Doma za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi "Blaženi Alojzije Stepinac" u Brezovici, radi zadovoljenja svoga spolnog nagona u vrijeme dok su se zajedno nalazili u kuhinji, prišao zaposlenici (34) i pokušao je silovati.

Budući da se oštećena usprotivila i snažno opirala, uspjela se obraniti i odgurnuti ga, spriječivši ga u njegovu daljnjem nastojanju, navodi se u optužnici.

Rješenjem istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu osumnjičenik se od 25. srpnja 2005. nalazi u pritvoru, a u optužnici je predloženo produljenje pritvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na gornjoj fotografiji Penić je snimljen prilikom razuzdanog plesa na karlovačkim "Danima piva" 2001. godine.

Foto: Sedam.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara