Podignuta optužnica protiv Marsela Budimira

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je optužnicu protiv Marsela Budimira iz Zagreba kojega se optužuje za četiri teška kažnjiva djela, među kojima i ubojstvo policajca.

Kako je danas na konferenciji za novinare rekao županijski državni odvjetnik Daroslav Mesarov, Budimira se tereti da je 12. veljače oko 15 sati u Nedelišću pokraj Čakovca u poslovnici Varaždinske banke počinio razbojstvo uporabom vatrenog oružja pri čemu je od djelatnika banke uzeo 311.213,59 kuna.

Tijekom bijega ubio je prometnog policajca Željka Murka iz Mihovljana, pa je optužen i za teško ubojstvo. Iz automatske puške pucao je i na Murkovog kolegu Stjepana Balića iz Strahoninca zbog čega je optužen i za teško ubojstvo u pokušaju. U daljnjem bijegu dolaskom do vikendice u vlasništvu Mirka Špicara iz Nedelišća, uz prijetnju vatrenim oružjem, Budimir je Špicara tražio da ga osobnim automobilom odveze iz zone policijskog okruženja čime je počinio kažnjivo djelo otmice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojašnjavajući zahtjev za produljenjem pritvora Marselu Budimiru, zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Čakovcu Sonja Šraj Slovenc napomenula je da je optuženik odluku za počinjenje razbojstva stvorio u Nedelišću, relativno udaljenom od Zagreba, pri čemu se koristio ukradenim automobilom, sredstvima za maskiranje i pripremljenim mljevenim paprom kako bi psima tragačima zametnuo tragove, koristeći vatreno oružje i streljivo što dokazuje da je dobro pripremao bijeg nakon razbojstva.

Optužba smatra da je Marsel Budimir iskazao rijetko viđenu bešćutnost i okrutnost u zločinima koje je počinio.

Očekuje se da će suđenje pred Sudskim vijećem Županijskog suda u Čakovcu početi početkom rujna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara