Podignuta optužnica protiv Mihalja Kertesa i Radomira Markovića

PRVO općinsko javno tužiteljstvo u Beogradu podnijelo je optužnicu protiv bivšeg direktora Savezne uprave carine Mihalja Kertesa, bivšeg načelnika Službe državne sigurnosti MUP-a Srbije Radomira Markovića i policijskog generala Branka Đurića, te još jedne osobe čije ime nije navedeno, zbog registracije ukradenog vozila, objavio je beogradski dnevnik "Danas".

List, pozivajući se na izjavu tužitelja Prvog općinskog javnog tužiteljstva Gorana Ilića, tvrdi da je riječ o registraciji ukradenog džipa, kojega je Kertes - uz pomoć Markovića, Đurića i još jedne osobe - registrirao na svoje ime, bez plaćanja zakonskih obveza.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihalj Kertes je bio - kako je to pokazala istraga u zemlji i dokumenti izneseni u postupku protiv Slobodana Miloševića u Den Haagu - Miloševićev čovjek od povjerenja, te je novcem od carina, financirao Miloševićevu vlast, ali i ratove u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Kertesovo ime spominjalo se i u slučaju Ibarske magistrale, kad su kamionom-ubojicom ubijena četvorica visokih funkcionara, tad - u listopadu 1999. godine - najjače oporbene stranke, Srpskog pokreta obnove, a predsjednik te stranke Vuk Drašković bio je lakše ozlijeđen. Kamion kojim je izvršen atentat, Kertes je dao Radomiru Markoviću i Službi državne sigurnosti MUP-a Srbije, a u sudskom postupku - u kojem je Marković osuđen na sedam godina zatvora - ustanovljeno je da je kamion vozio također radnik te Službe.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara