Podignute optužnice protiv pljačkaša zagrebačkog Getroa

ZAGREBAČKO Županijsko odvjetništvo podignulo je optužnice protiv 29-godišnjeg Kristijana Čabraje i 45-godišnjeg Željka Vrbata, koji se i dalje nalazi u bijegu, za razbojništvo, odnosno pokušaj pljačke sesvetskog Getroa, ali i za pokušaj ubojstva zaštitara tvrtke "Sokol Marić" koji su im pružili otpor. 

Riječ je poznatom slučaju razbojništva iz prosinca prošle godine kada je u vatrenom okršaju pljačkaša i zaštitara stradao treći pljačkaš Dubravko Marinić koji od posljedica ranjavanja preminuo na putu do bolnice. 

Pljačkaši su optuženi da su u ranim jutarnjim satima 4. prosinca presreli vozilo s dnevnim utrškom Getro-a. U trenutku prepada jedan od zaštitara po uobičajenoj proceduri čekao je u kombiju, dok su druga dvojica prenosili novac. Čabraja i Marinić terete se za da su dočekali zaštitare koji su kod sebe imali vreću s 530 tisuća kuna, te im naredili da legnu na pod, a vreću bace, što su i učinili. 

Prema navodima iz optužnice zaštitar iz vozila sve je to vidio, pa je izišao i s pištoljem u ruci pošao prema dvojici pljačkaša. Čabraja je, tvrdi odvjetništvo, odmah prema tom zaštitaru uperio pištolj i pokušao pucati, ali mu je iz neutvrđena razloga oružje zatajilo. Pokušao je ponovno repetirati pištolj, no tada je na njega zapucao zaštitar. Marinić se u isto vrijeme dao u bijeg, ali je za njim potrčao zaštitar pucajući za njim, budući je Marić prema njemu uperio automatsku  pušku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme drugi zaštitar je vidio da se Čabraja podiže i s uperenim pištoljem ide prema njegovu kolegi, pa je povikao da baci pištolj. Razbojnik to nije učinio, već se s uperenim pištoljem okrenuo prema njemu, pa ga je zaštitar pogodio jednim hitcem.

Vrbat, za kojim se i danas traga, čekao je u blizini i držao stražu.

I.Ć.
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara