Podizanjem karnevalske zastave počeo Riječki karneval

Uz zvuke Antonjskog roga i vatromet 22. Riječki karneval počeo je večeras podizanjem karnevalske zastave u riječkom naselju Zametu.

Podizanju zastave, čime je i "službeno" obilježen početak karnevalskih ludovanja u Rijeci, uz maškare nazočni su bili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, meštar karnevala Toni i aktualna kraljica karnevala Anita Knez.

Nakon podizanja zastave pročitana je Pusna zakletva i predstavljen je Pust, koji će, kao "krivac za sve", biti spaljen na kraju karnevala, na Pusnu srijedu.

Nova kraljica Riječkog karnevala bit će izabrana 21. siječnja, a na istoj priredbi "ključeve grada" preuzet će od riječkog gradonačelnika Obersnela "meštar karnevala" Toni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Središnji događaj je Međunarodna karnevalska povorka, u kojoj se 6. veljače u središtu Rijeke očekuje oko 10.000 maškara.

Dječja karnevalska povorka središtem grada prošetat će nešto ranije, 29. siječnja. Smotra tradicionalnih maski - zvončara i feštara - bit će 23. siječnja, kada i Dječje karnevalske igre, a tijekom karnevala bit će održano još nekoliko maškaranih sportskih i zabavnih događanja.

Ovogodišnji Riječki karneval bit će najkraći do sada i završit će 9. veljače.

(Hina) xhšup yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara