Podolnjak: Crnoja mora odgovoriti na sva pitanja

Podolnjak: Crnoja mora odgovoriti na sva pitanja

Foto: Hina

ROBERT PODOLNJAK komentirao je optužbe na račun novog ministra branitelja Mije Crnoje.

"Očito da je to posao nadležnih tijela, kao i u svakoj drugoj prilici ako netko nije na određenom prebivalištu pa neka nadležna tijela to istraže, postoje ona tijela koja moraju utvrditi čije je prebivalište i gdje točno", rekao je Podolnjak, ne želeći odgovoriti bi li Crnoja trebao dati ostavku ako se optužbe pokažu istinitim.

"Ministar će morati prvo odgovoriti na sva pitanja javnosti i ti odgovori i eventualno rezultati istrage nadležnih tijela, ukoliko bude pokrenuta bilo kakva istraga, će biti relevantni za donošenje odluke na Vladi, prije svega predsjednika Vlade jer sadašnji ministar uživa povjerenje Vlade i uživa povjerenje u Hrvatskom saboru.

Zato pričekajmo bilo kakvu odluku gdje je njegovo prebivalište, boravište, da li je pokrenut bilo kakav postupak, da li postoje bilo kakve optužbe, u ovom trenutku ja stvarno nemam informacije", kazao je Podolnjak. Dodao je kako ne zna jesu li njegove kolege u Mostu znale za sve ovo što se veže uz Crnoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba: Crnoja mora dati jasne odgovore

SDP-ov Peđa Grbin uvjeren je kako sam Crnoja mora dati jasne odgovore na optužbe koje mu se stavljaju na teret. "Mediji imaju i konkretne primjere nasilničkog ponašanja gospodina. On mora danas dati jasne odgovore na ta pitanja i ukoliko je ono što je navedeno istina, ukoliko doista živi na različitoj adresi, ukoliko doista vara proračun, ukoliko se doista ponašao nasilnički kao što je opisano u medijima, gospodin Crnoja mora ili dati ostavku ili ga gospodin Orešković mora razriješiti dužnosti. Oko toga nema nikakve dvojbe", kaže Grbin.

SDSS-ov Milorad Pupovac poručuje da ako je sve što se piše o Crnoji istina, moraju reagirati oni koji su nadležni za nadzor zakonitosti i po službenoj dužnosti pokrenuti postupak.

"Budući da je Vlada izabrana na način na koji je izabrana i da je program Vlade donesen na način na koji je donesen, ne čudi me da se ovakve stvari događaju", rekao je Pupovac te potvrdio da o Crnojinu slučaju namjerava razgovarati u nastavku pregovora o suradnji zastupnika nacionalnih manjina i SDSS-a koji očekuje u srijedu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara