Podravkaši ostaju u pritvoru: Marinac, Romac i Horvat i dalje mogu utjecati na svjedoke

Podravkaši ostaju u pritvoru: Marinac, Romac i Horvat i dalje mogu utjecati na svjedoke

Tekst: I.Kri.
Foto: Podravka

SUDAC Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić odlučio je u pritvoru i dalje zadržati bivšeg predsjednika Uprave Podravke Darka Marinca, bivšeg člana Uprave Sašu Romca i suvlasnika Fime Milana Horvata.

"Nitko od njih danas nije pušten, jer još uvijek postoji mogućnost utjecanja na svjedoke", rekao je za Index sudac Devčić te dodao kako trojac nije pušten zato što su se u slučaju pojavili novi svjedoci na koje bi oni mogli utjecati na slobodi. "Uz to se pojavila i nova dokumentacija koju dodatno treba pregledati", kazao je Devčić. Uskok je naveo još deset novih svjedoka koje treba ispitati, a neki od njih će biti ispitani i u vezi s ugovorom MOL-a i OTP-banke.

Odvjetnici tvrdili da su ispitani svi svjedoci

Marinac, Romac i Horvat su uz još tri osobe osumnjičeni za malverzacije dionicama Podravke. Ovaj zahtjev za puštanje iz pritvora prošlog su petka podnijeli njihovi odvjetnici, jer su tvrdili kako je ispitan i posljednji od 70 svjedoka. Očito su se pojavili novi svjedoci zbog kojih oni ne mogu na slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, protiv uhićenih u akciji Menadžer istraga se vodi već četiri mjeseca, a u njoj bi trebalo biti otkriveno jesu li se udružili u kriminalnu skupinu koja je nezakonito, novcem Podravke, pokušala kupiti većinski paket dionica koprivničke tvrtke. Tim su nezakonitim transakcijama tvrtku oštetili za više od 250 milijuna kuna.

Pokrenuto još nekoliko istraga protiv osumnjičenih

Uz Marinca, Horvata i Romca, optuženi su i bivši predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak, član Uprave Josip Pavlović te direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić. Protiv Šestaka, Pavlovića i Mladinića je i proširena istraga zbog novih sumnji u zlouporabe.

No, niti to nije sve, jer je protiv Šestaka proširena istraga i zbog potpisa na ugovoru kojim je Podravka mađarskoj OTP banci jamčila povrat 34 milijuna eura vrijednog kredita dionicama Ine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara