Podrška Jaci iz Splita: Dalmatinci se moraju ispričavati ostatku Hrvatske za Sanadera

Foto: Boris Kovačev / Cropix

"NIJE NAMA Zagreb kriv za korupciju, niti za Ivu Sanadera, nego se mi Dalmatinci zbog njega sada moramo ispričavati ostatku Hrvatske. Premijerku podržavamo, jer nije ona na vlasti 20 godina, kao kadrovi poput Kruna Peronje i njemu sličnih. Od kada je Jadranka Kosor prva ministrica institucije rade na otkrivanjau korupcije i provedbi reformi bolje nego li ikada prije. Ne možemo se oteti dojmu kako protesti najviše odgovaraju onima koji se boje istraga o korupciji, kako u vlasti, tako i među oporbom", navodi se u priopćenju kojeg potpisuju branitelji, invalidi Domovinskog rata i studenti, koje predvodi Kristian Petric, bivši šef splitsko-dalmatinske Hvidre. 

"Jedan veliki broj ljudi stoji iza ovoga. Sveučilišni profesori, doktori, svi žele dati podršku premijerki. Sad smo išli s listom mladih ljudi. Svakako nećemo podržavati ljude koji kidaju hrvatsku zastavu i tuku se sa hrvatskim policajcima", pojasnio je Petric.

Buket za premijerku

Petric već dulje slovi kao izgledni nasljednik Krune Peronje, na mjestu predsjednika HDZ-a splitske županije. Nije tajna da uživa poseban odnos sa premijerkom, koju na splitskom području redovito dočekuje sa buketom ruža.

Za pretposljednjeg boravka u Splitu, premijerka Kosor sastala se s braniteljima i Petricom, a koju minutu kasnije na vratima Grašinog restorana ukazao se i splitski gradonačelnik Željko Kerum osobno.

Split, a posebno splitski HDZ-ovci, vrlo napeto iščekuju rasplet. Živci su totalno otkazali nakon što ih Jaca nije zvala prije deset dana u splitski škver na potpisivanje ugovora s Jadroplovom. Članstvo se pobunilo, zatražena je i Peronjina smjena. Petricu HDZ-ovci ne daju previše šanse, drže da se iskompromitirao čestim javnim nastupima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara