Podunavske zemlje najavljuju bolju zaštitu Dunava

Samo povećanim naporima i suradnjom 13 zemalja Podunavlja može se postići više na očuvanju i zaštiti rijeke Dunava, naglašeno je u ponedjeljak u Beču na Prvom ministarskom skupu o Konvenciji o zaštiti rijeke Dunava kojem je domaćin Međunarodna komisija za zaštitu Dunava. L

U njegovu radu sudjeluje oko 150 sudionika među inima i hrvatski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković

Konvencija o zaštiti rijeke Dunava jedna je od prvih međunarodnih konvencija koju je Republika Hrvatska nakon stjecanja neovisnosti potpisala, i hrvatski je interes kao podunavske zemlje aktivno sudjelovati u radu Konvencije, rekao je Čobanković.

Od prošle godine u njezinu sklopu je i Konvencija o praćenju slijeva rijeke Save čije sjedište će biti u Zagrebu, rekao je ministar Čobanković i najavio da se očekuje početak rada u 2005. godini. Ocijenio je bečki ministarski skup potrebnim i korisnim jer je on prigoda za razmjenu iskustava i mišljenja s predstavnicima susjednih zemalja kao i država članica EU i onih država koje se pripremaju za pristup u punopravno članstvo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas su podijeljena i priznanja pobjednicima Međunarodnog natjecanja u likovnom odgoju iz 13 zemalja Podunavlja - Austrije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Češke, Njemačke, Mađarske, Moldavije, Rumunjske, Srbije i Crne Gore, Slovenije, Slovačke i Ukrajine.

Jednu od nagrada dobili su učenici iz Iloka.

(Hina) xspoš ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara