Poduzetnici pozvani na druženje s premijerom, a dočekala ih predizborna parada Jadranke Kosor

SVJESNI da je do izbora još svega nekoliko dana, HDZ-ovci su odlučili regrutirati koga god stignu, na koji god način stignu, i gdje god stignu. Glasove su tako jučer odlučili potražiti među poduzetnicima, na što neki od njih i nisu baš najbolje reagirali. Prije svega jer su bili pozvani na druženje poduzetnika s premijerom Ivom Sanaderom, a kad tamo - njegova desna ruka Jadranka Kosor organizirala pravi mali predizborni skup.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo (HAMAG) uputila je, naime, telefonske pozive obrtnicima, poduzetnicima, inovatorima i zadrugama, i pozvala ih na druženje s premijerom Ivom Sanaderom. Druženje je bilo organizirano u Gastro Globusu na zagrebačkom Velesajmu. No, tamo ih je, kako doznajemo, umjesto premijera (koji se nije pojavio jer je svoju apstinenciju pri sudjelovanju u predizbornoj kampanji najavio do utorka), dočekao predizborni skup na čelu s Jadrankom Kosor.

Iza nje veliki plakat s parolom "HDZ zna", dijele se leci i kape, nudi hrana. Sve, samo glasujte za njih. Održala je Jadranka i mali govor, a bok uz nju pojavili su se i Nadan Vidošević, Franjo Arapović, Slavko Goluža... "Podržite nas, idemo dalje...." - moglo se čuti.

Kad su vidjeli o čemu je riječ, neki su se poduzetnici nakon pauze pokupili i otišli. Predsjednik Uprave HAMAG-a Tomislav Kovačević, koji se na skupu, kako nam kaže, i sam pojavio dobivši telefonski poziv, kaže kako su poduzetnici na skup bili pozivani telefonskim putem, a povodom "druženja poduzetnika s predstavnicima 1. izborne jedinice".

Upitan da prokomentira navode da se Kosoričino druženje s poduzetnicima pretvorilo u pravi mali predizborni skup, u kojemu je pozivala birače da "idu dalje" zajedno s HDZ-om, Kovačević nam kaže kako je u predizborno vrijeme takva situacija da se, i kada se netko nekome obrati sa "Dobar dan", to protumači kao predizborni skup.

"Bio sam na predizbornim skupovima i mogu reći da to nije bilo ni blizu takvom nečemu. Moj osobni dojam je takav, a sad, je li to netko drugačije protumačio, ne znam", kaže Kovačević.

Upitan o tome je li siguran da su poduzetnici znali što ih čeka kada su bili pozivani na druženje s, kako kaže "1. predizbornom jedinicom", a ne sa Sanaderom, Kovačević odgovara kako nema nikakav pismeni poziv, kakav se inače šalje, no da su u pozivu poduzetnici bili pozivani na druženje s 1. predizbornom jedinicom.

Čak i da se radilo o druženju s 1. prvom predizbornom jedinicom, čudno je da glasnogovornik HDZ-ove stranačke kampanje Mladen Pavić ne zna ništa o tome. On, kako nam kaže, nije tamo bio, pa ni ne zna ništa o HDZ-ovoj maloj predizbornoj paradi.

R.I.
Foto: Index, Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara