Poduzetnik Neven Badurina terorizira mještane Luna na otoku Pagu?

KUĆA Emila Badurine iz mjesta Lun na Pagu u srijedu je oko 7 sati ujutro ostala bez napajanja električnom energijom nakon što mu je, kako nam kaže, njegov susjed Neven Badurina, inače vlasnik hotela "Luna" na otoku Pagu, a ujedno i direktor tvrtke "Ostrea" za soljenje ribe u Benkovcu te jedan od članova Uprave "Zadar Gradnje", samoinicijativno prerezao kabel za dovod struje, srušivši pri tome i dva drvena električna stupa.

Nakon što mu je kuća oko 7 sati ujutro ostala bez struje, Emil Badurina nije reagirao odmah, pomislivši kako je možda došlo do privremenog nestanka struje. No, nakon što je u blizini svoje kuće ugledao radnika koji prerezani kabel baca u njegovo dvorište, upitavši istoga o čemu je riječ, doznao je kako je ovaj prerezao kabel "na nalog gospodina Nevena Badurine".

"Radi se o tome da se dva električna stupa i kabel koji nam osiguravaju dovod struje nalaze na njegovoj parceli i on je prije nekoliko dana, također bez ičije dozvole, srušio jedan električni stup. Drugi je srušio jučer ili jutros, nisam točno siguran, te je naredio svojim radnicima da mu "pripreme skelu" jer nam namjerava prerezati i kabel." - započinje Emil Badurina, koji je već duže vremena u susjedskoj prepirci s prezimenjakom Nevenom Badurinom, a koji mu je ujedno i rod.

Kako objašnjava Emil Badurina, njegov susjed na svojoj parceli namjerava graditi teniski teren te mu u tome smetaju električni stupovi, na što se požalio i HEP-u. Iz HEP-a su s N.Badurinom, kako također kaže, pokušali postići nekakav dogovor, no on je inzistirao na tome da se stupovi uklone.

Emil Badurina ostao je, kaže, nemalo iznenađen nakon što su u policijskom izvješću za osobu koja je prerezala kabel napisali da se radi o nepoznatom počinitelju, budući da je, prema njegovim riječima, Neven Badurina osobno nazvao policiju i kazao da je on prerezao kabel.

Iz policije, pak, od voditelja smjene tamošnjeg OKC-a, Stipe Štimca, doznajemo da "je policija obavila svoj posao" te zaključila kako se radi o "za sada nepoznatom počinitelju" koji je "počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Stilinović, šef Pogona Karlobag za područje Novalje, Senja i općine Karlobag, kaže nam kako razmirice među stanovnicima Luna traju već duže vrijeme. Neven Badurina je, kaže Stilinović, srušio dio mreže, a policija je njegove ljude koji su izašli na teren uputila na sud, kazavši kako im je to jedino rješenje, budući da su oni svoj dio posla obavili.

Da policija Nevenu Badurini, od kojega u strahu, kako kaže njegov susjed Emil, žive brojni mještani, ništa ne može, zna se već duže vremena. "Ma, on je pod zaštitom turističke zajednice u Novalji, štite ga i Mičić i Kalmeta." - objašnjava.

Neven Badurina Emilu i njegovoj majci prijetio je, prema riječima Emila Badurine, nekoliko puta govoreći kako "će ih uništiti" te kako bi već "bio istučen da nisu u rodu".

Ako ima istine u njegovim riječima, Badurini ovo ne bi bio prvi put da je nekome prijetio. Kako je Slobodna Dalmacija, naime, objavila 2000. godine, direktor zadarske tvornice za preradu ribe "Adrija", Jerko Oštrić, podnio je u Općinskom sudu u Zadru privatnu tužbu protiv Nevena Badurine. Uz tvrdnju da mu je Badurina svojim ranijim izjavama u spomenutom listu nanio znatnu štetu časti i ugledu, Oštrić ga je tužio za kazneno djelo uvrede i klevete te tražio naknadu od 200.000 kuna.

Oštrić je, kako je tada pisao list, također tvrdio i da mu je Badurina prijetio smrću, što je ovaj tada opovrgnuo. Do izjave Nevena Badurine do zaključenja teksta nismo uspjeli doći.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara