Poglavarka njemačke Evangelističke crkve pijana prošla kroz crveno

Poglavarka njemačke Evangelističke crkve pijana prošla kroz crveno

Tekst: F.M.
Foto: Bild


NAJVIŠA predstavnica evangelističke crkve u Njemačko, 51-godišnja biskupkinja Margot Käßmann, našla se usred skandala nakon što je izašla informacija da je prošle subote u Hannoveru prošla kroz crveno svjetlo, a kasnije tijekom alkotestiranja "napuhala" 1,54 promila.

Policija i državno odvjetništvo sad su protiv Käßmann pokrenuli prekršajni postupak zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a biskupkinja je u raugovoru s tabloidom Bildom rekla kako je sama šokirana svojim postupkom.

Šokirana samom sobom

"Uplašila sam samu sebe zato što mi se omakla tako ozbiljna greška. Jasno mi je kako je opasno i neodgovorno voziti pod utjecajem alkohola, a pravne posljedice ću, podrazumijeva se, prihvatiti", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Käßmannin službeni automobil, Volkswagen Phaeton, zaustavljen je prošle subote oko 23 sata u središtu Hannovera, nakon što je biskupkinja prošla kroz crveno svjetlo. Policajci su ju pitali što se dogodilo, a tijekom razgovora su osjetili alkohol u njenom dahu. Nakon toga su zatražili da se podvrgne alkotestu.

Käßmann je policajcima rekla da je popila samo jednu čašu vina, ali kasnije krvno testiranje potvrdilo je nalaz alkotesta.

Morala je popiti butelju vina ili tri velika piva

Bild je, čisto da ne bude nesporazuma, za mišljenje upitao stručnjaka za prehranu, koji je rekao da bi žene tjelesne konstitucije kao Käßmann morala popiti butelju vina, ili 1,5 litara piva da bi u krvi imala toliko količinu alkohola. Dodao je i kako tu ulogu igraju i drugi faktori, primjerice koliko se pojelo i u kojim razmacima se uzimalo alkohol.

Teolog Friedrich Schorlemer stao je pak u obranu predsjednice Vijeća Evangelističke crkve u Njemačkoj: "To je trenutak nepažnje, koji se često dogodi ljudima koji obnašaju visoke dužnosti".

"Čak i netko kao Margot Käßmann nije imun na neprestani pritisak koji donosi obavljanje tako visoke dužnosti, a alkohol nekad pomaže sa rješavanjem stresa", dodao je Schorlemer, te dodao kako će se biskupkinja sada morati pozabaviti i kritikama javnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara