Poglavarstvo o prijedlogu proračuna Istarske županije

ČLANOVI Poglavarstva Istarske županije na današnjoj su sjednici prihvatili prijedlog županijskog proračuna za iduću godinu u vrijednosti 185.450.000 kuna, što je u odnosu na ovogodišnji proračun povećanje planiranih proračunskih sredstava za desetak milijuna kuna, odnosno 5,57 posto.

Komentirajući prijedlog županijskog proračuna, istarski župan Ivan Jakovčić ustvrdio je da se u svim elementima radi o razvojnom proračunu koji je ujedno, kako je rekao, ´dovoljno osjetljiv i na socijalnu problematiku u Istri´. On je ponovio da je strateški cilj njegova poglavarstva do konca mandata prepoloviti nezaposlenost u Istri, pa su upravo gospodarski rast i novo zapošljavanje neki od važnih prioriteta proračuna za sljedećih godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema njegovim riječima, veći iznos sredstava nego dosad izdvojit će se za borbu protiv ovisnosti, za zdravstvo i znanost, te za kulturu.

Obrazlažući najosnovnije stavke prijedloga županijskog proračuna, pročelnica županijskog odjela za financije Silvana Kostešić izjavila je kako u strukturi proračuna za sljedeću godinu nenamjenska sredstva predstavljaju 44 posto, namjenska 19 posto, a ostatak se odnosi na sredstva namijenjena financiranju decentraliziranih funkcija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara