Pogledajte najnoviju objavljenu snimku dolaska Johna F. Kennedyja u Dallas

Pogledajte najnoviju objavljenu snimku dolaska Johna F. Kennedyja u Dallas

Tekst: I.Kri.
Foto i video: YouTube

NA DAN atentata bivšeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja tada 15-godišnji William Ward Warren snimio je dolazak predsjednika i Prve dame u Dallas.

Snimka je objavljena tek ovih dana te je izazvala veliku pozornost svjetske javnosti. Warren je toga dana izašao iz škole te u zrakoplovnu luku ponio svoju kameru. Prema riječima kustosa muzeja The Sixth Floor Garyja Maca, rezultat toga izleta je "najbolja poznata kućna snimka dolaska Kennedyja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedine snimke u boji napravili amateri

Na snimci se vidi dolazak Air Force Onea u zračnu luku i izlazak predsjednika Kennedyja i Prve dame koja nosi roza Chanelovu haljinu. Nakon izlaska stepenicama iz zrakoplova, bračni par je mahao razdraganom mnoštvu.

Kennedyjevi se pri prolasku pokraj kamere smiješe, a potpredsjednik Lyndon Johnson pozdravlja ljude na pisti. "Bio sam vrlo uzbuđen", rekao je sada 61-godišnji Warren koji je dodao kako je noć prije kišilo te se razvedrilo toga jutra. Snimatelj je film donirao muzeju. Prema dostupnim podacima, jedine snimke dolaska Kennedyja u boji su napravili amateri. Iznimka je kratak film službenog fotografa Bijele kuće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara