Pogledajte policijsku snimku tučnjave: Pernar dobio zabranu prilaska Markovom trgu

Foto: Šime Šokota / Cropix
Video: YouTube (MUP)

ORGANIZATOR jučerašnjeg prosvjeda protiv Vlade, koji se pretvorio u tučnjavu u ulicama oko Markovog trga, Ivan Pernar danas je pušten sa Prekršajnog suda uz mjeru opreza i kaznom od 10 tisuća kuna.

Pernar se do pravomoćnosti presude ne smije približavati Gornjem gradu i okolnim ulicama što znači da neće moći voditi novi prosvjed najavljen za sutra. Optužbe da je nije najavio prosvjed je priznao na sudu. Policija je objavila i svoju snimku jučerašnjeg prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema njihovim procjenama, jučer se u ulicama oko Markovog trga okupilo oko 500 građana, a narušavanje javnog reda i mira je počelo kada prosvjednici nisu uspjeli srušiti skelu u Demetrovoj ulici. U Basaričekovoj ulici su se sukobili s policajcima, a Pernar je pokušao probiti kordon.

Policajci su zasuti bocama, građevinskim materijalom, kamenjem, a "radio" je i prometni znak zbog čega je upotrijebljen blaži oblik suzavca, odnosno "papper sprej". Uhićeno je 11 osoba, a jedna od njih je odmah puštena jer mu nisu utvrđeni elementi prekršaja. Za sutra u 11,55 su organizatori najavili novi okupljanje na Trgu bana Jelačića s kojeg bi se ponovno trebalo krenuti prema Markovom trgu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara