pogorelić u lisinskom nakon 13 godina

Slavni hrvatski pijanist svjetskog ugleda Ivo Pogorelić nastupio je u subotu navečer nakon 13 godina u punoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Tijekom dva i pol sata muziciranja izveo je dvije Beethovenove sonate: 17. u D-molu opus 31 i 27. u E-molu opus 90 te Šest muzičkih momenata Sergeja Rahmanjinova.

Oduševljenoj publici koja ga je nagradila pljeskom i ovacijama na kraju je pridodao jednu od virtuoznih klavirskih kompozicija Milija Aleksijeviča Balakirjeva.

Večerašnji Pogorelićev nastup organizirao je Rotary Club Zagreb, a prihod koncerta namijenjen je centrima za ovisnike o drogi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među brojnom publikom u dvorani Lisinski bio je predsjednik Republike Stjepan Mesić sa suprugom, potpredsjednik Vlade Ante Simonić, saborski zastupnici, gospodarstvenici, članovi diplomatskog kora te kulturni i javni djelatnici ali i ovisnici koji se liječe u nekim od centara u Hrvatskoj.

Proslavljenom pijanistu za večerašnji nastup u ime Rotary Cluba Zagreb zahvalio je Marijan Bulat.

Pogorelić je ovim koncertom trebao početkom listopada otvoriti koncertnu sezonu u Lisinskom, ali je zbog bolesti taj nastup, kao i sljedeći u Ljubljani, bio otkazan.

Nakon duže pauze najveći hrvatski pijanist nedavno se vratio koncertnom podiju nastupom u Španjolskoj. Slijedila je, kako prenose mediji, veličanstveno ispraćena serija koncerata po Njemačkoj, a večerašnjim koncertom Pogorelić je zaključio i niz recitala koje je održao u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji - u Zadru, Sarajevu, Mostaru i Ljubljani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara