Pojas Gaze: Poginulo 13 Palestinaca i 3 Izraelca

TRINAEST je Palestinaca, od toga pet civila i osam palestinskih aktivista, te tri Izraelca, poginulo u četvrtak u odvojenim incidentima na sjeveru pojasa Gaze, gdje je izraelska vojska prije nekoliko dana pokrenula akciju čiji je cilj onemogućiti palestinsko raketiranje izraelskog teritorija.

Vojska je pojačala akcije u blizini palestinskih mjesta Jabaliye, Beit Lahyije i Beit Hanuna, nakon što je u srijedu navečer od posljedica rakete ispaljene iz pojasa Gaze na izraelski Sderot poginulo dvoje izraelske djece.

U zoru su u napadu strojnicama i granatama na vojno uporište blizu Beit Hanuna poginuli jedan izraelski vojnik i dvojica pripadnika radikalnog palestinskog pokreta Hamasa. Odgovornost za napad preuzeli su pripadnici vojnog ogranka Hamasa, Brigade Ezedinea Al-Qasama.

Blizu izbjegličkog kampa u Jabaliyi u sukobima s izraelskom vojskom poginula su dvojica pripadnika Brigada mučenika Al-Aqse, a u palestinskom napadu koji je uslijedio nakon toga blizu izraelskog naselja Alei Sinai poginulo je dvoje Izraelaca i dvoje palestinskih pripadnika Hamasa. Agencije javljaju o još šest poginulih Palestinca u blizini kampa u Jabaliyi, među kojima je jedan 17-godišnjak, a još je jedan Palestinac poginuo i četvoro ih je ranjeno kad su izraelski vojnici otvorili vatru na skupinu palestinskih radnika kod Beit Lahyije,nedaleko izraelske doseljeničke kolonije Dougit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od početka intifade, krajem rujna 2000., u izraelsko-palestinskim sukobima poginulo je 4.374 ljudi, od toga 3.350 Palestinaca i 953 Izraelca.

Agencije izvješćuju kako su ulice izbjegličkog kampa Jabaliye, u kojemu u iznimno lošim uvjetima živi viša od 100.000 izbjeglica, u četvrtak nalikovale bojnom polju.

(Hina) xmh ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara