Pokazna vježba Hrvatskoga crvenog križa u povodu 125. obljetnice

U POVODU 125. godina postojanja Hrvatski crveni križ danas je na Jarunu organizirao pokaznu vježbu djelovanja u katastrofama u kojoj sudjeluje 600 aktivista i volontera HCK iz cijele Hrvatske, a održava se i nacionalno natjecanje mladeži HCKa.

Pokaznu vježbu obišao je i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji je razgledao tom prigodom i izložbu o povijesti te humanitarne organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"HCK spreman je reagirati u svakoj katastrofi jer nikada ne znamo što nas čeka", izjavio je predsjednik HCK-a dr. Jadranko Crnić. Upozorio je da građani ne znaju dovoljno o pružanju prve pomoći, gdje svaka pogreška može značiti i ljudsku smrt. No, dodao je, 400 tisuća članova Crvenog križa i velik broj mladih jamstvo je da se to može promijeniti.

Aktivisti i volonteri Crvenog križa osim pružanja prve pomoći na pokaznoj vježbi na Jarunu prikazuju i svoja znanja i umijeća u različitim aktivnostima kao što su zaštita od mina, spašavanje na vodi, pročišćavanje voda, čišćenje bunara, te aktivnosti službe traženja.

Proslava 125. obljetnice HCK nastavlja se i idući tjedan brojnim akcijama lokalnih društava radi populariziranja te djelatnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara