Pokolj u Puli: Metkom u glavu smaknuo oca, brata, šogoricu, bebu i djevojčicu

"SVE SAM IH POBIO", kazao je peterostruki ubojica iz Pule dok se predavao policiji. Žrtve pet smaknuća jednim metkom u glavu iz revolvera su njegov 70-godišnji otac Renato , 40-godišnji brat Dean i njegova 36-godišnja supruga Nataša, te njihovo dvoje maloljetne djece - dvomjesečni dječak Mauro te sedmogodišnja djevojčica Karla.

PU istarska izvijestila je tek kako se u 19.20 dogodilo nezapamćeno peterostruko ubojstvo.

Neslužbeno doznajemo da se radi o Puljaninu Damiru Voschionu (46), koji je navodno vatrogasac u Uljaniku. On nikada nije bio prijavljen policiji iako je poznat po svom temperamentu, a obitelj je po svjedočenjima susjeda bila mirna i nikada nisu stvarali probleme.

"Sve sam ih pobio", kazao je Voschion predavajući se policiji. Doznajemo da je svaki član obitelji dobio po jedan metak u glavu.

Djevojčica je pisala zadaću, tijelo bebe nedaleko od njezinog leša

Barkun.hr piše kako je ubojica najvjerojatnije u Deana pucao na samim ulaznim vratima tako da je susjeda zamijetila "čovjeka kako leži na ulazu" i otišla nazvati hitnu. Kada je shvatila da Dean leži mrtav pozvala je supruga koji je potom u kući zatekao prestrašan prizor.

Iako još u šoku, piše portal, pokušao je rekonstruirati stravičnu sliku koju je zatekao - mama Nataša ležala je na kauču pogođena metkom u glavu, beba u bijelom je bila u njenoj blizini dok je sedmogodišnju djevojčicu njen ujak i ubojica vjerojatno prekinuo u pisanju zadaće.

Otac Renato je, prema njegovoj priči, ubijen u svom stanu.  On je živio u prizemlju obiteljske kuće, a ubijeni brat s obitelji imao je stan na prvom katu. Ubojica je živio na katu iznad, a doznaje se i da se kraće vrijeme bavio boksom ali je zbog ozljeda morao prekinuti treninge.

Otac ubijene Nataše izbezumljen u boli molio policiju da ga puste vidjeti kćer

Na mjesto tragičnog događaja, izbezumljen od bola, došao je i otac ubijene Nataše koji neprestano ponavlja kako hoće vidjeti svoju djecu, navode na portalu Barkun. Policija ga ne pušta u stan jer očevid još uvijek traje.

Povod je bio "obiteljska razmirica". Dvojica braće su narušenim odnosima već neko vrijeme, što je na kraju završilo okrutnim i hladnokrvnim ubojstvom dvoje djece i još tri odrasle osobe.

U šoku je i 16-godišnji ubojice, kojemu će biti pružena psihološka pomoć, a koji se kući vratio nedugo nakon početka očevida.

Nikada prijavljen policiji

Kako je ovo obiteljski i vrlo miran kvart, večerašnje je peterostruko ubojstvo u najmanje ruku šokiralo njegove stanovnike. Od jednog susjeda, koji je htio ostati anoniman, doznajemo kako je nakon događaja policija blokirala prilaz obiteljskoj kući Voschionovih. Tijekom očevida nekolicina potresenih susjeda okupila se oko kuće i s nevjericom promatrala što se događa.

Susjed s kojim smo razgovarali kaže kako nije čuo nikakve pucnjeve, a sve što zna o događaju čuo je na televiziji.

Očevid je u tijeku, a obavljaju ga djelatnici Kriminalističke policije PU istarske, istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujić te zamjenik županijskog državnog odvjetnika Vlado Sirotić. Vujić je na mjestu nesreće izjavio kako su motiv vjerojatno obiteljske razmirice. Glasnogovornik policije nije dostupan na mobitel, pretpostavlja se zbog prevelikog opterećenja.

Foto: Glas Istre, Barkun.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara