Pokopana desetogodišnja silovana i zadavljena Belgijanka

Pokopana desetogodišnja silovana i zadavljena Belgijanka
NATHALIE MAHY, starija od dvije begijske polusestre čija su tijela pronađena 27. lipnja, pokopana je u subotu u gradu Liege, piše BBC.

Desetogodišnja Nathalie i njezina sedmogodišnja polusestra Stacy Lemmens posljednji su put viđene tijekom uličnog festivala u Liegeu 9.lipnja u jednom kafiću. Tri tjedna kasnije njihova su tijela pronađena oko 500 metara od kafića, a obdukcijska analiza pokazala je da je starija Nathalie prije smrti bila silovana, te da s obje bile zadavljene..

Na zahtjev oca djevojčice, na pogrebu je bio prisutan samo uži krug rodbine i prijatelja. Za ostale Belgijance koji žele odati počast djevojčicama u gradskoj je vijećnici otvorena posebna knjiga za izražavanje sućuti.

"Naša zajednica neizmjerno pati. Grad je vrlo tužan, ali i ljutit na nepravedno nasilje kojem su djevojčice bile izvrgnute.", rekao je gradonačelnik grada Liegea, Willy Demeyer.

Tjedan dana nakon nestanka djevojčica policija je pritvorila Marokanca Abdallaha Aita Ouda, inače dvaput osuđenog zbog silovanja maloljetnica. On je dečko konobarice koja radi u kafiću gdje su djevojčice viđene posljednji put, a u vrijeme njihova nestanka bio je u kafiću.

Nakon što je saznao da ga policija traži, Oud se sam predao policiji zanijekavši bilo kakvu povezanost sa zločinom. Policija ga je uhitila pod sumnjom za otmicu, ali ne i ubojstvo djevojčica. Državni tužitelj Liegea Cedric Visart de Bocarme rekao je da Marokanac na ispitivanju nije pridonio pronalasku djevojčica i da im je lov na krivce sada proiritet.

Pogreb mlađe sestre Stacy Lemmens bit će u ponedjeljak, a prenosit će ga državna televizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

V.Š.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara