POKOPANE ŽRTVE ZLOČINA U VARIVODAMA

Posmrtni ostaci osmero staraca srpske narodnosti iz Varivoda, sela blizu Knina, koji su ubijeni u kolovozu 1995. godine, pokopani su danas na mjesnome groblju u nazočnosti rodbine, mještana i stanovnika okolnih sela

Liturgiju je vodio protojerej Ilija Karajović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijela ubijenih staraca ekshumirana su na kninskome groblju u proljeće ove godine, tijekom ekshumacije koju su proveli haški istražitelji, a zatim su prevezena u Zagreb na vještačenje i identifikaciju. Deveta žrtva - Mile Pokrajac danas nije pokopan budući da njegova obitelj živi u inozemstvu pa nije organizirala pokop.

Svi su ubijeni iz vatrenog oružja u svojim kućama ili u dvorištima, a još se ne zna tko je počinio taj zločin, za koji je dva puta bilo suđeno šestorici bivših hrvatskih branitelja sa šibenskog područja, jednom na zadarskom, a drugi put na šibenskome Županijskom sudu, ali su oba puta oslobođeni krivnje. Prvu presudu ukinuo je Vrhovni sud tražeći da se optužnica individualizira, te je suđenje prošle godine ponovljeno na Županijskome sudu u Šibeniku, koji je polovicom ove godine donio oslobađajuću presudu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara