Pokopani posmrtni ostatci branitelja Z. Crnkovića i D. Šimenića

Uz vojne počasti danas su u Našicama i Podravskim Podgajcima pokopani posmrtni ostatci dvojice vukovarskih dragovoljaca s posmrtnim odlikovanjem časničkoga namjesnika Zvonko Crnković i Damir Šimenić. L

Poginuli su 18. listopada 1991. na vukovarskom sajmištu u borbama u obrani grada, a identificirani su 8. travnja u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu.

Zvonko Crnković (1960.) pokopan je na gradskom groblju u Našicama, a zadnjem ispraćaju osim njegove obitelji nazočili su predstavnici grada, udruga iz Domovinskoga rata te mnoštvo građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U ime njegovih suboraca - vukovarskih branitelja s našičkoga područja - oprostio se predsjednik našičke Udruge vukovarskih veterana Antun Vuković, a za sve što je učinio u obrani Vukovara, grada heroja, Zvonku Crnkoviću zahvalio je i poručnik Mario Klanica u ime 3. gardijske oklopno-mehanizirane bojne. Molitvu je izmolio otac Nikola Dodić.

Damir Šimenić (1965.) pokopan je na groblju u Podravskim Podgajcima kod Donjeg Miholjca. Posmrtni ostatci ekshumirani su na Ovčari. Osim rodbine, suborac i prijatelja od pokojnoga hrvatskog branitelja oprostio se župnik Florijan Kvetek iz Podravskih Podgajaca.

(Hina) xnheć/xvsik ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara