pokrenut istražni postupak u slučaju ubojstva svećenika mije stijepića

Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Igor Ninić donio je danas rješenje o pokretanju istražnog postupka u slučaju ubojstva posedarskog svećenika don Mije Stijepića, nakon što je jutros dobio istražni zahtjev Županijskog državnog odvjetništva, potvrđeno je danas poslijepodne u Istražnom centru tog županijskog suda.

Za to je ubojstvo osumnjičen 25-godišnji Mate Ćurković iz Suhača kod Sinja (policija i sudac navode samo inicijale) koji je jučer priveden u Istražni centar. Ćurković je policiji u kriminalističkoj obradi priznao da je počinio zločin, a sudac Ninić odredio mu je pritvor od mjesec dana.

Županijsko državno odvjetništvo, po riječima Živane Beroš, županijske državne odvjetnice, očekuje da se u istražnom postupku rasvijetle okolnosti zbog čega je i kako došlo do ubojstva, što je za sada nepoznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svećenik je nestao 21. lipnja, kada je otišao iz Župnog ureda u svom "golfu", ponijevši manju svotu novca i najavivši da ide na liječnički pregled. Policija je utvrdila da je ubojstvo počinjeno na osamljenoj plaži na predjelu Prosike, na kojoj su se don Mijo Stijepić i osumnjičeni zaustavili kako bi se okupali. Svećenik je prije toga osumnjičenog, koji je stopirao na cesti Vodice - Zadar, ukrcao u svoj automobil.

Državno odvjetništvo podnijelo je i istražni zahtjev u vezi s kaznenim djelom silovanja maloljetnice u pokušaju, za koje policija u svojoj kaznenoj prijavi također tereti Ćurkovića, a koje se dogodilo 24. lipnja, tri dana nakon što je nestao don Mijo Stijepić. Njegov je leš pronađen 27. lipnja na Prosiki.

(Hina) dfer dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara