Pokrenut stegovni postupak protiv šibenskog suca Igora Ninića

Državno sudbeno vijeće (DSV) pokrenulo je danas stegovni postupak protiv šibenskog istražnog suca Igora Ninića koji je lani pijan skrivio prometnu nesreću kraj Šibenika, nakon čega je odbio alkotest.

Zamjenik predsjednika DSV-a Branko Hrvatin je, nakon pripremnog ročišta zatvorenog za javnost, rekao da će protiv Ninića biti preveden stegovni postupak zbog osnovane sumnje da je svojim ponašanjem počinio stegovno djelo ´nanošenja štete ugledu suda i sudačke dužnosti´.

U stegovnom postupku bit će izvedeni dokazi saslušavanjem policajaca i istražnog suca koji su obavili očevid nakon prometne nesreće.

Stegovni postupak protiv istražnog suca šibenskog Županijskog suda Ninića zatražio je predsjednik tog suda Sanibor Vuletin.

Ninić je 3. studenoga prošle godine, kako je izvijestila policija, u vidno alkoholiziranom stanju osobnim automobilom ´fiat stilo´ izazvao prometnu nezgodu u Brodarici kraj Šibenika u kojoj je lakše ozlijeđena jedna žena.

Naime, zbog nepropisne vožnje udario je u zadnji dio njezinog automobila ´zastava 126´, koji se kretao istim kolnim trakom ispred njega. Potom je pomaknuo svoje vozilo s kolnika i skrenuo na sporedni put gdje je, pokušavajući se okrenuti, udario u rasvjetni stup. Prilikom očevida odbio je alkotest.

Ninić je kasnije izjavio da po zakonu nije bio obvezan podvrgnuti se alkotestu jer je to bila ´bezazlena prometna nezgoda bez ozlijeđenih´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara