Pokrenuta istraga protiv bivšeg predsjednika vrbovečkog Općinskog suda

PROTIV suca i bivšeg predsjednika Općinskog suda u Vrbovcu Milana Kranjeca pokrenuta je istraga zbog sumnje da je počinio prijevare u službi i krivotvorio službene isprave

Istragu protiv Kranjeca pokrenuo je na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Sesvetama istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Zoran Luburić.

Kranjeca tužiteljstvo tereti da je prijevarom u službi nezakonito pribavio gotovo 105 tisuća kuna kao naknadu za rad na više od 400 zemljišno knjižnih predmeta na kojima uopće nije radio.

U istražnom se zahtjevu tvrdi da je Kranjec kao predsjednik vrbovečkog suda naredio službenicima Zemljišno-knjižnog odjela u sudu da bez njega provode očevide u zemljišno-knjižnim postupcima, a da u zapisnike navedu da je bio na očevidu.

Kranjec je zapisnike naknadno potpisao, a izvješća s troškovima dostavljana su računovodstvu koje mu je isplaćivalo naknadu.

Također ga se sumnjiči da je u dva navrata krivotvorio službene isprave. U jedan je spis navodno umetnuo zapisnik o raspravi koja uopće nije održana, a u rješenje o rasporedu četiri službenice s neprimjerenom stručnom spremom napisao da imaju traženu stručnu spremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istražnom zahtjevu tužiteljstvo je predložilo ispitivanje 15-ak svjedoka i uvid u sporne dokumente.

Kranjec je po podnošenju istražnog zahtjeva u listopadu prošle godine odbacio sve optužbe, ocijenivši kako ga se time želi udaljiti s vrbovečkog suda. Isto je ponovio i na predistražnom ročištu pred sucem Luburićem sredinom siječnja ove godine.

Kazneni postupak protiv Kranjeca odobrio je DSV, skinuvši mu početkom listopada sudački imunitet.

Za djela za koja se Kranjec tereti najviša zapriječena kazna je pet godina zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara