Pokrenuta istraga protiv djelatnika koji su iz osječke poslovnice Raiffeisen banke ukrali 12 milijuna kuna

ISTRAŽNI sudac Županijskog suda u Osijeku Mario Kovač, donio je rješenje o provođenju istrage nad troje djelatnika osječke podružnice Raiffeisen banke (RBA) koje se zajedno s još jednom osobom sumnjiči da su oštetili jednu tvrtku, vjerovnika RBA, za 12 milijuna kuna.

Nakon ispitivanja pred istražnim sucem troje okrivljenika, L.Đ., M.K. i Đ.B. se tereti da su zloporabom položaja i ovlasti, a uz poticanje četvrtookrivljenika D.I. koji je u bijegu, ali je njegov identitet poznat policiji, oštetili jednu tvrtku za navedeni iznos.

Protiv svih je određen pritvor od mjesec dana, što znači da će troje djelatnik osječke RBA još najmanje mjesec dana ostati u osječkom zatvoru, dok potraga za D.I. i dalje traje.

Podsjetimo, prošli je tjedan tijekom redovne kontrole utvrđeno da je s računa jedne tvrtke podignut veliki novčani iznos koji je u osječkoj poslovnici RBA podigao D.I. Do novca je došao uz pomoć troje okrivljenih djelatnika banke koji su mu temeljem krivotvorenih dokumenata koje im je predočio, isplatili iznos od 12 milijuna kuna.

Dio novca je pronađen kod jednog djelatnika banke, a vjeruje se kako se radi o novcu koji je D.I. pristao podijeliti s okrivljenim bankarima te ih na taj način nagraditi. 

Policija je objavila i fotografije D.I. snimljenog sigurnosnim kamerama u osječkoj poslovnici RBA, te je pozvala građane koji imaju bilo kakva saznanja o njegovom kretanju i boravištu da ih dojave policiji.

I.K.
Foto: MUP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara