Pokrenuta istraga protiv osumnjičenog za silovanje američke košarkašice

GOSPIĆKI Županijski sud jučer je pokrenuo istragu protiv 57-godišnjeg Jose Mraovića zbog sumnje da je silovao 28-godišnju američku košarkašicu, a glavni državni odvjetnik Mladen Bajić je za daljnje postupanje po tom predmetu odredio Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci.

Bajić u današnjem priopćenju kaže da je predmet na riječko Županijsko državno odvjetništvo prebacio radi nesmetanog i objektivnog vođenja daljnjeg postupka, a riječko je tužiteljstvo potom predložilo pritvaranje osumnjičenog Mraovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tužiteljstvo je predložilo i da se za daljnje postupanje u tom predmetu odredi drugi županijski sud, "u cilju osiguranja objektivnosti daljnjeg postupanja u tom predmetu, i imajući u vidu medijske napise i očitovanje pojedinih čelnih ljudi Gospića o neosnovano pokrenutom postupku".

Bajić u priopćenju najavljuje i da će, nakon razjašnjenja i utvrđivanja svih okolnosti koje bi govorile o eventualnim propustima u postupanju gospićkog Županijskog državnog odvjetništva, donijeti odgovarajuću odluku, te poduzeti potrebne mjere sukladno Zakonu o državnom odvjetništvu.

Zbog sumnje da je 13. travnja silovao 28-godišnju američku košarkašicu Košarkaškog kluba Gospić-Industrogradnje policija je prošloga tjedna uhitila 57-godišnjeg Josu Mraovića iz Bilaja, koji je u medijima izjavio da to nije učinio.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara