Pokrenuta istraga protiv Zorana O. radi bacanja bombe

ISTRAŽNI sudac Županijskog suda u Vukovaru Nikola Bešenski donio je danas odluku o pokretanju istrage nad Zoranom O. (1975) iz Borova, koji je okrivljen da je u srijedu navečer bacio ručnu bombu ispred prostorija vukovarskog HSPa.

U eksploziji bombe lakše su ozlijeđena dvojica članova HSP-a.

Bešenski je izjavio kako postoji osnovana sumnja da je okrivljeni Zoran O. počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom

Dodao je kako je prethodno još jednom saslušao okrivljenika koji je, pri tom iznio i svoju obranu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li okrivljenik tijekom saslušanja i iznošenja obrane priznao krivnju, Bešenski je rekao kako u cilju daljnje istrage ne može odgovoriti na to pitanje.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Josip Grčanac izjavio je kako Zoran O., tijekom kriminalističke istrage nije priznao krivnju za bacanje bombe na prostorije HSP-a u Vukovaru.

Istražni sudac Bešenski okrivljenom Zoranu O. odredio je pritvor u trajanju od 30 dana od dana uhićenja, koji će okrivljeni provesti u Okružnom zatvoru u Osijeku.

Okrivljenoga Zorana O. policija je zajedno s još dvojicom mladića iz Borova uhitila u četvrtak ujutro. Nakon dvodnevne kriminalističke istrage, Zoran O. jučer je prepraćen uz kaznenu prijavu istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru Nikoli Bešenskom dok su druga dvojica puštena na slobodu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara