Pokrenuta peticija za spas Hitne helikopterske medicinske službe

Pokrenuta peticija za spas Hitne helikopterske medicinske službe

Foto: hzhm.hr

ODLUKA o ukidanju Hitne helikopterske medicinske službe izazvala je burne reakcije javnosti.

Tijekom četveromjesečnog pilot projekta Ministarstva zdravlja obavljeno je ukupno 219 intervencija, no iz Ministarstva zdravlja priopćili su, međutim, kako zbog trenutačne političke situacije i privremenog financiranja ne mogu produžiti pilot-projekt i tako stvarati nove troškove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hitna helikopterska medicinska služba spasila je brojne živote stanovnika hrvatski otoka, a kako bi nastavila s radom pokrenuta je i peticija za njeno spašavanje.

Dosad je prikupljeno više od 4.200 potpisa,  a nakon 10.000 potpisa peticiju će se uputiti na adresu predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Hrvatskog sabora te trenutne vlade i ministre.

"Živite u Hrvatskoj na otoku ili ste jedan od brojnih stranih i domaćih turista koji rado posjećuje Hrvatsku a posebice njene predivne otoke, no što kada stvari pođu po zlu, što kada dođe do zdravstvenog problema koji je neophodno zbrinuti u što skorijem vremenu, e da ishod ne bi bio smrtan ili po zdravlje nepovoljan? U tom slučaju neizostavna je helikopterska hitna medicinska pomoć, čiji je pilot projekt u Hrvatskoj započeo u rujnu 2015. U četiri mjeseca rada taj je projekt pokazao fantastične rezultate i spasio brojne živote. No jedna od malobrojnih dobrih stvari koja se nedavno pokrenula u našoj državi uskoro dolazi kraju. Odgovorni će uvijek naći razlog zašto je tome tako. Dok se za sve druge nepotrebne stvari novaca ima i nemilosrdno troši, za bitne stvari uvijek nedostaje.

Zato dragi građani Republike Hrvatske te strani turisti koji u Hrvatsku rado dolaze, podržite ovu peticiju o nastavku Hitne medicinske pomoći helikopterskim putem.

Nakon 10000 potpisa peticiju ćemo uputiti na adresu predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Hrvatskog sabora te trenutne vlade i ministre", poručuju organizatori peticije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara