Pokret snaga Srbije o susretu Mesića i Karića

OPORBENI Pokret snaga Srbije objavio je u četvrtak u Beogradu priopćenje u kojem se navodi da se čelnik te stranke Bogoljub Karić u srijedu u Zagrebu sastao s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesiću i s njime razgovarao o aktualnoj i političkoj situaciji u regiji. Izvor iz Ureda Predsjednika za Hinu je rekao da se radilo o posve slučajnom, vrlo kratkom i neformalnom susretu izvan prostorija ureda na Pantovčaku.

Kako se navodi u priopćenju Pokreta snaga Srbije, kojeg su prenijele agencije Tanjug i Fonet, Mesić i Karić su ustvrdili da je trajni mir i stabilnost u ovom dijelu Europe moguće osigurati samo međusobnim povezivanjem i što bržim uključivanjem svih zemalja u regiji u euroatlanske integracije.

Kako se dalje navodi u priopćenju Karićeve stranke, "nakon susreta s dužnosnicima Hrvatske i BiH" Karić će nastaviti s posjetima i razgovorima s dužnosnicima ostalih zemalja u regiji, predstavnicima europskih institucija u Bruxellesu i dužnosnicima Austrije, koja predsjeda Europskom unijom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karić je, nakon što se u utorak nakratko pojavio u Beogradu i na mitingu svoje stranke zatražio izvanredne parlamentarne izbore, ponovo napustio zemlju.

Vlada Srbije je krajem prošle godine oduzela licencu za mobilnu telefoniju kompaniji "Mobtel", koja je donedavno bila u Karićevom vlasništvu, a nakon preispitivanja poslovanja te kompanije podnesene su kaznene prijave protiv nekoliko odgovornih osoba u "Mobtelu" te protiv Karićevog brata Sretena i njegove supruge zbog sumnje da su utajili 2,8 milijuna eura poreza.

Karić je premijera Vojislava Koštunicu i srbijansku vladu optužio da protiv njega provodi politički progon.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara