Pokušaj rješavanja stanja u Valpovu d.d.

U VLADINU Uredu za socijalno partnerstvo u Zagrebu je za popodne najavljen sastanak na kojem će predstavnici novoregistriranog Nadzornog odbora i Uprave poljoprivrednog kombinata Valpova dd, predstavnici radničkog vijeća, sindikata i malih dioničara s predstavnicima Vlade i Ministarstva poljoprivrede i šumarstva razgovarati o rješavanju stanja u tome poduzeću, nastalog nakon rješenja osječkog Trgovačkog suda o registriranju novog Nadzornog odbora i Uprave.

Glasnogovornik kombinata "Valpovo" dd Vladimir Vazdar rekao je Hini kako je Visokom trgovačkom sudu upućena žalba na nepravomoćno rješenje osječkog Trgovačkog suda te kako će se na sastanku u vladinu Uredu za socijalno partnerstvo nastojati dogovoriti zamrzavanje svih aktivnosti do donošenja pravomoćnog rješenja Visokog trgovačkog suda.

Po njegovim riječima proizvodni proces u kombinatu teče normalno, a radnici kombinata i dalje dežuraju u krugu poduzeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novoregistrirani predsjednik Nadzornog odbora i vlasnik osječkoga "Novocommerca" Ivo Brzica izjavio je Hini kako je prihvatio sastanak kao pokušaj dijaloga u cilju okončanja cijelog slučaja pravnim putem, uz poštivanje legaliteta sudskih odluka.

Uprava koja je upisana u sudski registrar mora funkcionirati jer je odgovorna za poslovanje poduzeća i podržat ćemo svaki konstruktivni prijedlog radnika i sindikata koji će pomoći u prevladavanju sadašnjega stanja, do kojega nije ni trebalo doći, rekao je Brzica, izrazivši uvjerenje da će se na sastanku postići prihvatljivo rješenje.

Nakon što je prošli tjedan Trgovački sud registrirao novi Nadzorni odbor toga kombinata s predsjednikom Ivom Brzicom, vlasnikom osječke tvrtke "Novocommerce" koja je s 42 posto udjela najveći pojedinačni dioničar kombinata te novu Upravu na čelu s predsjednikom Edinom Lehom radnici koji ne podržavaju sudsko rješenje i protive se dolasku novih čelnika spriječili su njihov ulazak u krug poduzeća.

Novoregistrirani Nadzorni odbor i nova Uprava podnijeli su kaznene prijave protiv članova Uprave i Nadzornog odbora, koji se osporavaju sudskim rješenjem, a dioničari okupljeni oko osporavane Uprave i Nadzornog odbora održali su skupštinu dioničara na kojoj su opozvali novoregistrirane članave Nadzornog odbora i Uprave te protiv njih i predsjednice osječkg Trgovačkog suda Vlaste Velicki podnijeli kaznene prijave, zbog sumnje u pokušaj protupravne promjene ustroja kombinata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara