Pokušan atentat na srbijanskog predsjednika Tadića

Pokušan atentat na srbijanskog predsjednika Tadića
NA PREDSJEDNIKA Srbije Borisa Tadića izveden je u utorak navečer oko 21 sat atentat. Tadić je ostao neozlijeđen, priopćeno je na konferenciji njegove press-službe, a Beograd je tijekom cijele noći bio pod pojačanom policijskom kontrolom.

Kako je priopćeno na konferenciji, napad se dogodio oko 21 sat u središtu Beograda, u Ulici kneza Miloša, gdje je automobil marke Audi više puta pokušao udariti u automobil u kojem se nalazio srbijanski predsjednik, iako su vozila u predsjedničkoj koloni bila obilježena svjetlosnom i zvučnom signalizacijom.

Kako pišu beogradske "Večernje novosti" pokušaj atentata proveden je po dobro isplaniranom scenariju. Crni Audi pratio je kolonu kroz Ulicu Kneza Miloša kada ga je primijetio pripadnik “Kobri” koji se vozio u BMW-u iza predsjedničkog automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Audi je kod Topčiderske zvijezde presjekao kolonu i pokušao udariti u predsjednički automobil, ali to je spriječio vozač BMW-a udarivši u audi i odbacivši ga u stranu.

Atentator je ipak uspio uspostaviti kontrolu nad automobilom i velikom brzinom pobjeći s mjesta događaja.

Tadićeva pratnja nije krenula za atentatorom već je predsjednika Srbije uz velike mjere sigurnosti prebacila u predsjedničku rezidenciju.

Policija je zatim blokirala grad i kontrolirala promet cijelu noć.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara