Polančec danas u Parizu na sastanku s novim vlasnicima Dukata

Polančec danas u Parizu na sastanku s novim vlasnicima Dukata

POTPREDSJEDNIK Vlade Damir Polančec danas bi se u Parrizu trebao sastati s novim vlasnicima Dukata - predstavnicima Lactalisa.

Podsjećamo, nakon vijesti o preuzimanju Dukata od strane Lactalisa (Luka Rajić prije nekoliko dana prodao je 91,94 posto dionica kompaniji Lactalis), iz Agrokora je stiglo priopćenje kako će se najveći dio Dukatova asortimana delistirat i smanjiti im udjele jer ih nitko iz francuske kompanije nije kontaktirao

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postupke francuske kompanije koja je kupila Dukat d.d, a nije ni na koji način kontaktirala niti se javila najvećim partnerima toga istoga poduzeća, smatramo u najmanju ruku neprofesionalnima i podcjenjivačkima prema tržištu na koje dolazi. Ako se prema poduzeću s kojim ostvari stotine milijuna kuna prometa ponaša na takav način, stvarno je pitanje kako će se ponašati prema malim partnerima", stajalo je u priopćenju Agrokora.

NajavljeniI poslovni potez koncerna Agrokor o prekidu poslovne suradnje s Dukatom samo zbog promijenjene vlasničke strukture Dukata, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja ocijenila je radikalnim i neprimjerenim. Ukoliko Agrokor u najkraćem roku ne povuče odluku o raskidu ugovora, prijeti mu novčana kazna do 10 posto ukupnog prihoda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara