Polančec i Marinac smiruju strasti oko Podravke

POTPREDSJEDNIK Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec i sada već bivši predsjednik Uprave Podravke Darko Marinac, danas na zajedničkoj pressici održanoj u Ministarstvu gospodarstva nisu pokušali demantirati niti su komentirali nagađanja da je Marinac sa čelnog mjesta Podravke smijenjen iz političkih razloga.

Polančec je tako rekao da s Marincem o Podravki razgovara godinama te je upravo na Marinčev prijedlog počelo provođenje promjena u toj tvrtki. Dodao je da se s Marincem dogovorio o njegovom povratku u Upravni odbor Podravke u kojem će i dalje "imati važnu ulogu".

Također se zahvalio Marincu na uspješnom osmogodišnjem vođenju Podravke te istakao da su promjene u Podravki nužne kako bi ta tvrtka postala profitabilnija kompanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marinac se složio s tim stavom te dodao da Podravka i dalje normalno radi, unatoč medijskoj buci koje se digla oko njegove smjene. Također je rekao da provođenje promjena u Podravci nije moguće ukoliko ne dođe do promjene i prvog čovjeka tvrtke.

Obojica su se složili da neće odgovarati na pitanja o političkoj pozadini Marinčeve smjene, a Polančec je dodao da je Podravka prekrupna kompanija da bi se u njoj bavili nagađanjima.

I.K. 
Foto: Podravka/Index arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara