Polančec: Odluka o nagodbi s Hypo bankom za dva tjedna

Polančec: Odluka o nagodbi s Hypo bankom za dva tjedna

POTPREDSJEDNIK Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec rekao je danas da je Vlada u slučaju izgubljene arbuitraže i moguće nagodbe s Hypo bankom uzela time out, koji će najduže trajati još tjedan ili dva.

To vrijeme će se iskoristiti da još jednom Državno odvjetništvo i odvjetnički timovi pregledaju svu dokumentaciju i procijene kakve su šanse da se na redovnim sudovima bore za poništenje odluke nadležnog suda u Londonu. Isti timovi će procijeniti kakve su šanse da se pred arbitražom u Londonu dobije arbitražni postupak koji je pokrenula Državna agencija za osigurnaje štednih uloga i sanaciju banaka, za takozvana regresna.

Naime, DAB je pokrenuo arbitražu kako bi u slučaju gubitka arbitraže koju je pokrenuo Hypo, imao pravo na regresno potraživanje od Slavonske banke obzirom da je njen menadžment izradio bilancu banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je na prošlotjednoj sjednici prihvatila sporazum o nagodbi s talijanskim Astaldijem, a za Hypo banku odlučila da pravni eksperti u suradnji s novim ministrom pravosuđa procijene da li sklopiti nagodbu ili pokušati pravnim sredstvima ići u pobijanje odluke arbitraže iz Londona.

J.B.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara